Garage Duyts Nederweert

Diensten

APK Keuring

APK betekent Algemene Periodieke Keuring. De APK is een in Europa wettelijk verplichte keuring om te controleren of uw auto of motor nog voldoet aan de normen voor verkeersveiligheid, of het voertuig nog op de juiste manier geregistreerd staat en voldoet aan de milieunormen. Bij Garage Duyts kunt u terecht voor APK-keuringen van alle soorten voertuigen. Bel ons op 0495-631246 voor een afspraak voor een APK-keuring en wij zorgen dat u weer snel en veilig de weg op kunt!

Wanneer APK?
Op de website www.rdw.nl kunt u zelf nakijken wanneer en hoe vaak uw auto APK gekeurd moet worden door het kenteken in te typen. Dit is afhankelijk van de datum eerste toelating en het soort voertuig. Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Is uw voertuig nog niet eerder gekeurd, dan ziet u op de website van het RDW wanneer dat voor het eerst moet gebeuren en hoe vaak. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn. Wijzigt de brandstof van uw voertuig, dan kan dat invloed hebben op de datum van de verplichte APK-keuring. Kijk op www.rdw.nl voor meer informatie hierover.

Zes weken voordat de APK op uw voertuig vervalt, stuurt de RDW u een brief om u te herinneren aan de APK-vervaldatum van uw voertuig. U bent als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren. Laat uw voertuit vóór of op de APK-vervaldatum keuren. Bij te laat keuren krijgt u een boete.

Auto schorsen
Om boetes te voorkomen, is het mogelijk om de APK-verplichting tijdelijk stop te zetten als u besluit uw auto voor langere tijd niet te gebruiken. Dit heet schorsen. (Hiermee zet u overigens ook de verzekeringsplicht en het betalen van motorrijtuigenbelasting stop). Als u uw voertuig bij de RDW laat schorsen dan hoeft dit niet meer APK-goedgekeurd te zijn maar u mag er ook niet meer mee rijden. Ook mag het voertuig niet op de openbare weg staan.

Geldigheid APK keuringsrapport
Als uw voertuig voor de APK is gekeurd, ontvangt u een APK-keuringsrapport, zowel bij goedkeuring als bij afkeuring van het voertuig. Is het voertuig goedgekeurd, dan is het keuringsrapport geldig TOT de vervaldatum (dus niet tot en met). U mag op de vervaldatum alleen gebruik maken van de openbare weg, om het voertuig APK te laten keuren. Op het keuringsrapport geeft de APK-keurmeester de reparatie-, afkeur-, en adviespunten aan. Adviespunten zijn gebreken die nú nog niet tot een afkeuring leiden, maar die u wel binnenkort moet vervangen of repareren. Als het voertuig is afgekeurd, staan er afkeurpunten op het rapport. Het keuringsrapport hebt u nodig als u tegen het resultaat van de keuring in beroep wilt gaan. In sommige gevallen hebt u het ook nodig als u met het voertuig in het buitenland rijdt.

Onderhoud en Reparatie

Garage Duyts uit Nederweert is een vertrouwd adres voor groot en klein onderhoud, diagnose van storingen én reparaties aan alle soorten voertuigen, ongeacht het merk. Niets is zo hinderlijk als een auto die je onderweg in de steek laat. Wilt u dat voorkomen, dan zult u regelmatig onderhoud aan uw auto moeten laten plegen. Het is misschien soms best verleidelijk om te besparen op onderhoud, of zelfs een jaartje over te slaan. Maar of dat ook verstandig is? U neemt daarmee onnodig risico voor u zelf en uw mede weggebruikers. Bent u slordig geweest met onderhoud en raakt u betrokken bij een ongeval? Dan kan de verzekering moeilijk doen bij het uitkeren van schade. U loopt ook de kans dat de reparatiekosten of het onderhoud onnodig hoger uitvallen. Daarbij zal een auto die altijd goed en op tijd onderhoud heeft gehad, sneller en makkelijker te verkopen zijn.

Reparatie nodig aan uw auto?
Werken de remmen niet meer optimaal, start uw auto moeilijk bij koud weer of is de accu regelmatig leeg? Ruikt de airco niet meer echt fris of moet er olie worden ververst? Garage Duyts is voor velen al jarenlang een vertrouwd adres voor alle mogelijke reparaties en onderhoud. Wij gebruiken alleen kwalitatief goede onderdelen die speciaal voor úw auto geschikt zijn. We doen nooit concessies aan de kwaliteit en hanteren scherpe prijzen. Wij begrijpen best dat een reparatie eigenlijk nooit echt gelegen komt. Wij bespreken van tevoren met u wat de kosten zullen zijn zodat u nooit voor onaangename verrassingen staat. Wij repareren niet eerder dan nadat u groen licht heeft gegeven. Uw autoreparatie is bij de vakbekwame monteurs van Garage Duyts in goede handen.

Het belang van regelmatig onderhoud
Ongeacht het aantal kilometers, is het verstandig om uw auto in ieder geval ten minste één keer per jaar naar de garage te brengen voor onderhoud. Afhankelijk van het aantal gereden kilometers, kiest u voor een kleine of een grote beurt. Op die manier is de kans groot dat u veilig blijft rijden. Onze monteurs kunnen u bovendien op tijd een seintje geven als er een grotere reparatie aan zit te komen. Zo houdt u de onkosten in de hand en loopt u niet de kans dat u onderweg plotseling met pech komt te staan.

Kleine beurt
Tijdens een kleine beurt vervangen wij standaard olie en oliefilter. Maar bij Garage Duyts laten we het daar niet bij. We controleren uw auto ook preventief op een groot aantal vaste punten. Wij kijken niet alleen de verlichting, de accu, remmen en schokdempers na, maar controleren ook het peil van alle vloeistoffen en zo nodig vullen we die bij.

De kosten van een kleine beurt zijn afhankelijk van het type auto. Bij Garage Duyts komt u niet voor verrassingen te staan. Wij werken tegen reële, scherpe prijzen en u betaalt nooit meer dan nodig is. Van tevoren krijgt u een prijsopgave en mocht tijdens de beurt blijken dat er meer aan de hand is, nemen wij altijd contact met u op en we bespreken samen wat de beste oplossing is. Neemt u voor een prijsopgave voor een kleine beurt aan uw auto gerust contact met ons op.

De vakbekwame monteurs van Garage Duyts controleren niet alleen uw auto maar plegen alle onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften. Regelmatig groot onderhoud zorgt dat u altijd veilig de weg op kunt. De fabrieksgarantie blijft van kracht en uw auto houdt een goede waarde bij verkoop.

Grote beurt mét gratis APK
De kosten van een grote beurt verschillen en zijn afhankelijk van het type auto. Bij Garage Duyts weet u van tevoren waar u aan toe bent. Wij werken tegen reële, scherpe prijzen. Het onderhoudsboekje van uw auto laat zien welke onderdelen gecontroleerd of vervangen moeten worden. Onze monteurs werken de volledige checklist af. Mocht tijdens de beurt blijken dat er meer aan de hand is, nemen wij altijd contact met u op en we bespreken samen met u wat de beste oplossing is, mét een prijsopgave. En niet onbelangrijk: Wanneer u een grote beurt laat uitvoeren bij Garage Duyts dan verzorgen wij de APK-keuring helemaal gratis voor u! Neemt u voor een prijsopgave voor een grote beurt aan uw auto gerust contact met ons op. (tel 0495-632250)

Diagnose
Heeft u een storing aan uw auto of geeft het dashboard een bepaalde melding? Bij Garage Duyts beschikken wij over de juiste kennis van alle automerken en diagnose apparatuur om te bepalen waar precies de storing veroorzaakt wordt en hoe deze het beste kan worden verholpen. Moderne auto’s beschikken over veel elektrische systemen, aangestuurd door een centrale computer. Dat maakt auto’s slimmer, maar ook ingewikkelder. Als wij het probleem achterhaald hebben, krijgt u een duidelijke prijsopgave en gaan wij aan de slag om de storing te verhelpen. Neem gerust contact op voor een diagnose bij een storingsmelding.
Airco service en reparatie

Niets fijner dan een heerlijk koele auto in de zomer en ramen die snel schoon worden en niet meer beslaan in de winter. Maar denk eraan: ook de airco van uw auto heeft regelmatig onderhoud nodig. De aircoservice van Garage Duyts zorgt ervoor dat uw airco elk seizoen optimaal functioneert, zodat u kunt genieten van een aangenaam klimaat in uw auto. Wist u dat zelfs een airco die goed werkt nog 8 tot 10% koudemiddel per jaar verliest? Dat betekent dus dat de koelcapaciteit van uw auto na een paar jaar fors afneemt! Een tekort aan koudemiddel kan de compressor van uw airco beschadigen. En dat betekent al gauw een aanzienlijke schadepost! Voorkom dit door uw airco op tijd te laten controleren en bijvullen door Garage Duyts.

Wilt u weten of uw airco nog goed werkt? Maak dan een afspraak voor een aircocheck. Onze monteurs controleren of de temperatuur op het juiste niveau komt. Zo nodig wordt het koudemiddel vervangen en maken we uw airco schoon, zodat bacteriën en schimmels geen kans krijgen en uw auto weer fris ruikt. Laat uw airco in ieder geval één keer per jaar controleren.

Banden

Kwalitatief goede banden onder uw auto kunnen letterlijk van levensbelang zijn. Remmen en banden zijn de onderdelen van een auto die het meeste slijten. Versleten banden, of banden die niet goed uitgebalanceerd zijn, kunnen gevaarlijk zijn voor u, uw medepassagiers en andere weggebruikers. Neem daarom geen enkel risico en laat uw banden regelmatig door Takelservice Duyts controleren. Deze bandencheck is gratis! Klik hier voor een afspraak voor een gratis bandencheck. (link) Wij kunnen alle merken en maten leveren.

Zomerbanden
Boven een temperatuur van 7 ° Celsius komen de zomerbanden weer in beeld. Zomerbanden zijn speciaal gemaakt om bij deze temperaturen een optimale grip en levensduur te kunnen bieden. De band kan – doordat het in de zomer warmer is – van een zwaardere of hardere samenstelling rubber worden gemaakt. Dit geeft een lagere rolweerstand en dus ook een lager benzineverbruik. Maar er is méér. Zomerbanden kosten minder en gaan ook langer mee in vergelijking met winterbanden. Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee maar óók het milieu vaart er wel bij!

Winterbanden
Vanaf november tot maart doet u er goed aan om met winterbanden onder uw auto te gaan rijden. Wanneer de temperaturen tot onder de 7 ° Celsius dalen, zorgen winterbanden voor een betere wegligging en een kortere remweg dan zomerbanden. U kunt te maken krijgen met sneeuw, ijzel en een bevroren wegdek. Onder deze omstandigheden is de bandengrip van zomerbanden een stuk minder. Daar komt bij dat in veel Europese landen – onder andere ons buurland Duitsland – winterbanden zelfs verplicht zijn tijdens de wintermaanden. Denkt u daar vooral niet te licht over. Raakt u betrokken bij een aanrijding en heeft u zich niet aan de voorschriften van dat land gehouden, dan kan de schuldvraag zomaar bij u komen te liggen, zelfs al was de tegenpartij schuldig. U loopt bovendien de kans een boete te krijgen wanneer u niet met de vereiste banden rijdt.

De rubbersamenstelling van winterbanden is anders dan van zomerbanden. De banden hebben tevens een ander (dieper) profiel. Dit maakt dat winterbanden in herfst en winter een veel betere grip hebben dan zomerbanden en bovendien zorgen ze voor meer comfort tijdens het rijden. De speciale vorm van winterbanden zorgt dat water onder de band wordt afgevoerd. Dit betekent dat u minder risico loopt op het gevaarlijke aquaplaning. Al met al genoeg voordelen om in de wintermaanden te kiezen voor winterbanden.

All Season banden
All Season banden zorgen voor een betere grip bij het rijden in de sneeuw omdat ze voorzien zijn van meer zogenaamde lamellen. Het is een tussenvorm tussen zomer- en winterbanden. Er zijn voordelen ten opzichte van zomerbanden in de winter en nadelen ten opzichte van winterbanden onder winterse omstandigheden. Ze komen iets tekort op het gebied van tractie en zijdelingse grip in de sneeuw. Winterbanden zullen dus altijd beter presteren op een besneeuwde helling dan all season banden. Ook wegrijden op zo’n plek vanuit parkeerstand, zal lastig worden. In Nederland, waar we over het algemeen vlakkere wegen hebben, kan zo’n 4 seizoenenband wel toegepast worden, mits je niet van de wintersport houdt.. Dan zijn winterbanden nog altijd de allerbeste optie.

Let op de banden van uw caravan!
Wilt u veilig met uw caravan op vakantie en niet de kans lopen onderweg een klapband te krijgen? Uw caravan gaat slingeren of kan zelfs omslaan en we kennen allemaal foto’s uit de krant van een caravan in duizend stukjes op de snelweg met de hele inhoud verspreid over het wegdek. Caravans staan vaak langere tijd stil en daardoor drogen de banden veel sneller uit en krijgen last van kleine scheurtjes. Caravanbanden moeten minimaal een keer per 6 jaar vervangen te worden. Een beschadigde band heeft invloed op de grip op het wegdek het verbruik en het draagvermogen. Voorkom onnodige risico’s en schade en laat vóór uw vakantie elk jaar de banden van uw caravan controleren. Bent u niet zeker hoe oud de banden van uw caravan zijn? Doe dan de Dot-code controle. De Dot code bestaat uit 4 cijfers. De eerste 2 cijfers staan voor het weeknummer en de laatste 2 voor het jaartal. Een Dot code van “2016” wil dus zeggen week 20 van het jaar 2016. Bij caravanbanden zijn draagvermogen en rolweerstand belangrijk. Als uw caravan zwaarder is dan waar de banden op berekend zijn, kan dit een klapband opleveren met alle gevaren van dien. Een band die meer kan dragen dan het eigenlijke gewicht van de caravan gaat stuiteren en zorgt voor een onrustige wegligging. Klik hier voor een afspraak voor een GRATIS bandencheck.

Waarom goede banden zo belangrijk zijn
Rijcomfort en veiligheid hebben een direct verband met de staat van uw autobanden. Uiterst belangrijk is het balanceren en uitlijnen van uw autobanden. Een auto die niet goed is uitgelijnd, rijdt niet fijn. De auto trekt scheef, de banden slijten sneller en u verbruikt meer brandstof. Goed uitbalanceren draagt bij aan het rijcomfort en een betere wegligging. Takelservice Duyts geeft u een helder advies en de beste service, óók voor uw banden. En heeft u onverhoopt toch een lekke band? De monteurs van Garage Duyts helpen u snel en vakkundig!

Lekke band?
Heeft u een lekke band en bent u er niet mee doorgereden? Dan is het vaak nog mogelijk om deze te repareren en opnieuw te balanceren. Dit kan u veel geld besparen. Wist u overigens dat er ook zogenaamde “Run-on-flat-banden” bestaan? Hiermee kunt u zelfs met een klapband of een lege band nog zo’n 80 kilometer rijden. Net genoeg om naar de garage of naar huis te rijden vaak. U staat dan nooit meer met een lekke band langs de kant van de weg. Takelservice Duyts kan u er alles over vertellen en geeft u vrijblijvend een prijsopgave.

Bandenopslag
Bij Garage Duyts kunt u uw winter- of zomerbanden opslaan. Uw banden worden onder de juiste omstandigheden opgeslagen. U houdt plaats over in uw berging en hoeft zelf niet met de banden te slepen wanneer het tijd is om ze te verwisselen.

Takel en berging
U kunt Garage Duyts inschakelen als uw auto het onderweg begeeft of als u onverhoopt betrokken bent bij een aanrijding. Of dat nu in Nederland is of in Europa. Wij gaan na of uw auto ter plaatse kan worden gerepareerd. Is reparatie niet mogelijk of blijkt dat uw voertuig niet meer verkeersveilig is, dan slepen wij uw voertuig naar de gewenste plaats ter reparatie, of in het ergste geval voor berging naar de sloop. Wij beschikken over diverse transportvoertuigen, aanhangers en sleepliften voor takel, slepen en berging. Ook over de stalling van opgesleepte voertuigen heeft u geen zorgen: deze worden veilig opgeslagen in onze bedrijfshallen in Nederweert.
Belt u vanuit het buitenland? Bel dan 0031-495 632250
Vervangend vervoer – auto verhuur
Bent u onderweg gestrand door pech of een ongeval, dan regelen wij zo nodig ook vervangend vervoer voor u zodat u uw weg zonder al te veel vertragingen kunt vervolgen. U krijgt een zoveel mogelijk gelijkwaardige auto, zo nodig met trekhaak. Ook voor reguliere autoverhuur kunt u in Nederweert terecht bij Garage Duyts. Belt u ons gerust om informatie over beschikbaarheid en prijzen van huurauto’s of voor vervangend vervoer.
Belt u vanuit het buitenland? Bel dan 0031-495 632250
Transport
Heeft u transport, bijzonder of exceptioneel transport nodig? Laat uw bijzondere of kwetsbare objecten vervoeren door een specialist op dit gebied: Garage Duyts. Wij beschikken over een uitgebreid wagenpark met diverse voertuigen, aanhangers en sleepliften voor takel-, bergings en transportwerkzaamheden. Wij weten als geen ander dat exceptioneel transport altijd een bijzondere aanpak vraagt en nauwkeurig moet worden afgestemd met de wensen van de opdrachtgever. Wij weten wat er bij speciaal vervoer komt kijken en hebben hiermee vele jaren ervaring. Wij anticiperen maximaal op de omstandigheden die wij onderweg tegenkomen zodat het vervoer snel, veilig en goed tot stand komt. Voor meer informatie of transport, bijzonder of exceptioneel transport, kunt u contact opnemen via tel. 04950631246 of info@takelservice-duyts.nl Ook kunt u het contactformulier op deze website invullen en wij nemen direct contact met u op.

Garage

Duyts

Contact

  • Roeven 5
  • 6031 RN NEDERWEERT
  • 0495-632250
  • info@takelservice-duyts.nl

Overige

Alle rechten voorbehouden © | Garage Duyts.
Powered by LinQxx.